Utvecklas och Utveckla – HowCom Evolution söker ytterligare en jobbig insiktsexpert

Evolution tänker du, är det så min nästa arbetsplats ska heta? Ja, kanske det ”Jag jobbar på HowCom Evolution…” hur låter det egentligen? Är tanken att det ska uttalas på engelska eller svenska? Helt egalt säger vi, även om vi själva världsvant slänger oss med engelskt uttal.

Vi på Evolution, som är en del av mediebyrån HowCom, är i dagsläget fem personer som arbetar med ett 30-tal olika kunder. Fokus ligger i att, utifrån marknad, konsumentbeteenden, varumärke, skapa förståelse för kundens affär samt lösa vilken roll kommunikationen och media bör spela i densamma. Våra uppdrag omfattar alltifrån kampanjuppföljningar, varumärkestracking, behovssegmenteringar, effektivitetsberäkningar och annat som är centralt för mediestrategiskt arbete.

Merparten av våra uppdrag handlar dock om affärsutveckling och varumärkesstrategi där vi hjälper våra kunder att bättre navigera i det snabbföränderliga, och minst sagt digitaliserade, samhälle deras kunder och potentiella kunder är en del av.

Att se, och förstå, helheten är avgörande när kontaktytorna mellan varumärken och individer är under kontinuerlig förändring. Insikterna kring detta anser vi är nyckeln för att mediebyrån ska förändras från dagens form till nästa. Där kommer du in. Efterfrågan på Evolutions tjänster och produkter fortsätter att öka och vi söker nu efter en till kollega som kan inspirera oss och våra kunder med nya perspektiv och insikter.

Vi anar att du är i början av din karriär (en styrka) och av naturen nyfiken på varumärken och människan som konsument. Som person är du trygg och är van att ta egna initiativ och ansvar. Du bör vara analytiskt lagd och trivas med att skapa svar och rekommendationer i en miljö bestående av stora datamängder. Ny forskning kopplat till varumärken, beteende, effektivitet etc älskar du att diskutera med kollegor och intet ont anande personer i busskön.

Världen står inte precis still, så nya perspektiv och tankar efterfrågas. Du ska ha ett driv att vilja utvecklas och utveckla. Utveckling kräver motstånd så att vara lite småjobbig, ifrågasätta och inte acceptera alla ”sanningar” ses som positivt.

Vi tror att du har:

- några års erfarenhet av att driva research-, insikt- och strategi-uppdrag
- utbildning inom marknadsföring, ekonomi och/eller statistik
- förträffliga kunskaper i Excel och Powerpoint
- goda kunskaper i SPSS alternativt andra statistikprogram
- har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi skulle bli lite förvånade om du inte:

- var intresserad av den digitala utvecklingen
- var något av en fena på att bearbeta större datamängder och databaser
- var av åsikten att mycket av dagens marknadsföring går att göra bättre
- var sjukt bekväm med att presentera analyser och insikter (du vet ju för sjutton vad du snackar om)
- var noggrann och har ett öga för detaljer

På HowCom har vi skapat en spännande plattform för att möta framtida utmaningar. Går du igång? Känner du någon annan så väl att du vet att hen går igång? Är kraften stark hos dig?

ZMARTA TILL HOWCOM

Fredrik Lundgren Howcom, Mattias Hallgrim Zmarta Group, Axel Fränden Zmarta Group, Martin Andreasson HowCom, Stefan Zetterberg HowCom, Jim Modin Larsson HowCom

Fredrik Lundgren Howcom, Mattias Hallgrim Zmarta Group, Axel Fränden Zmarta Group, Martin Andreasson HowCom, Stefan Zetterberg HowCom, Jim Modin Larsson HowCom

”Vi var nöjda med vår tidigare byrå Tre Kronor Media men det var dags för oss att ta nästa steg i vår resa. HowCom har en modern profil med stort fokus på affären och insiktsdriven kommunikation som vi är övertygande kommer hjälpa oss i vår utveckling. Deras bevisade förmåga att kunna koppla kundinsikter till operativ nytta blir viktig för oss framöver ” säger CMO Mattias Hallgrim på Zmarta Group. 

”Zmarta är ett spännande och datadrivet företag med väldigt ambitiösa framtidsplaner i en tuff kategori. Vi har fått ett mycket positivt intryck av företaget och ser fram emot att bidra till dess fortsätta snabba utveckling.” säger Fredrik Lundgren Business Director på HowCom.

Zmarta Group, där bl.a. varumärkena Zmarta, Freedom Finance och Centum ingår, är en ledande aktör för konsumenttjänster inom bank och försäkring i Norden. Utöver HowCom jobbar Zmarta Group även med reklambyrån Tillsammans, den digitala performancebyrån Precis Digital och PR-byrån Burson-Marsteller.

Digital Rådgivare/Specialist Sociala medier

rawpixel-com-411162.jpg

Vi söker nu: 

Digital Rådgivare/ Specialist

Sociala medier

 

Vi söker nu en Digital Rådgivare/Specialist Sociala medier som vill växa tillsammans med oss och våra spännande uppdrag och bidra till att öka vår spetskompetens inom sociala medier specifik.

Arbetsområden:

 • Ansvara för utformning av strategi- och planering av digitala kanaler, med sociala medier i fokus
 • Leda implementering tillsammans med campaign manager och kundens övriga kommunikationspartners
 • Ansvara för att leverans svarar mot målsättning och övergripande uppdrag
 • Uppföljning och rapportering mot uppsatta mål
 • Löpande kontakt med kund, medier och övriga samarbetspartners

Du har sannolikt några års erfarenhet inom digitala medier med fokus på sociala kanaler och influencers. Har du erfarenhet av att arbeta med kundens digitala affär inom detaljhandel är det en fördel.

Kanske känner du att du, på din nuvarande arbetsplats, har för litet inflytande i din rådgivande roll mot kund. Du har en tydlig målbild att du successivt vill ha större ansvar för det slutliga utförandet. Du drivs av att förstå helheten, söker aktiv efter svar där kunskapsluckor finns och tycker om att utmana givna sanningar.

Din profil:

 • Du har erfarenhet från medie- och/eller digital byrå
 • Du har erfarenheter av digitalt strategiarbete, medieplanering och optimering
 • Du är väl bevandrad i sociala medier och deras roll i mediemixen
 • Du ser teamarbete, både internt och med externa kompetenser, som roligt och utvecklande   
 • Du tycker om att ha kundkontakt, driver arbetet med integritet och trygghet
 • Du är inte rädd för att säga din mening och jobbar hårt för det du tror på
 • Du är en proaktiv kraft för ständigt identifiera nya kommunikationskanaler
 • Du är ambitiös, nyfiken och prestigelös

På HowCom får du förmånen att arbeta i ett team med stor kompetensbredd inom medier liksom inom varumärke- och kommunikationsutveckling. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka din roll och utveckling över tid.

Välkommen in med en ansökan/CV via ansökningsknappen nedan. För mer information, vänligen kontakta rekryteringskonsult Nicklas Sjögren via email: nicklas.sjogren @ brillosearch.se alternativt via telefon: 070-890 53 75.

Join us!

Bli vår nya Office Manager!

 
giphy.gif
 

Vi är två byråer som delar kontor, HowCom som jobbar inom media/kommunikation och Masscreation som jobbar med reklam. Vi sitter i centralt belägna lokaler och behöver stärka upp med denna nyckelperson.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha en viktig roll med oss och våra möten med kunder och samarbetspartners. Rollen är varierande där du ena stunden planerar för en kundaktivitet för att i nästa stund byta en glödlampa. Du ansvarar för att svara i telefon och utföra administrativa uppgifter. Du får en spännande och omväxlande roll, i en fartfylld och kreativ miljö.

Arbetstid

Mån-fre 08-17

Önskade kvalifikationer

Du är serviceminded, positiv och lösningsorienterat. Du måste kunna utrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska. Är du dessutom intresserad av media och kommunikation finns goda chanser att utvecklas i rollen.

Nästa steg

Är du intresserad? 

Kontakta Åsa Schmidt (Vice VD HowCom) eller Patrik Rustman (VD Masscreation) så tar vi en kaffe och snackar vidare!

Åsa nås på asa.schmidt@howcom.se eller 0709-321823

Patrik nås på patrik@masscreation.se eller 0707-705677