HowCom söker en digital rådgivare som äter data till frukost

kelly-neil-558253-unsplash.jpg

Har du alltid känt dig speciell, och litet annorlunda dina analoga vänner? När de klagar på Facebooks nya layout så försöker du hitta förändringarna i algoritmen för ditt flöde, och du undrar vad varumärken tänker när de använder sin TVC när de annonserar på Youtube. Har de ingen koll på vad som funkar? För koll är något som är självklart för dig. Hur kan du annars ge kunden bästa möjliga lösningar på sina affärsutmaningar?

Och vilka är då vi?

HowCom är en mediebyrå och affärskonsultsbyrå, i ett. Vi hjälper våra kunder att utveckla sin affär inom ramen för medie- och kommunikation. Vi startade 2011/-12 och har idag växt till lite drygt 20 personer med ett 30-tal kunder i Sverige och Norden. HowCom är personalägt. Vi sitter centralt i Stockholm i nya lokaler på Engelbrektsgatan 5.

Efterfrågan på HowComs tjänster ökar, och därför stärker vi nu upp med mer kompetens inom ramen för digitalt, och det är en ganska stor ram. Det är nästan lättare att säga vad som inte är digitalt, än vad som är digitalt. Så du kommer inte arbeta med print (förutom hos digitala publicister då), TV (förutom online video då) eller radio (förutom poddar då), men allt annat ryms på vår digitala buffé som en naturlig del av den lösning som ligger i kundens bästa.

Resan vi har framför oss är en spännande sådan och vi söker dig som vill hjälpa till att leda den

Du är inte längre i början av din karriär, utan kommit så långt att du betat av milstolpar som att krypa till korset för att du 1) överspenderat en kampanjbudget, 2) missat att tagga upp material, och 3) suttit i ett kundmöte med fel data i en rapport – och på något sätt ändå räddat kundrelationen. Du är trygg och van att ta egna initiativ och eget ansvar. Du är också noggrann, analytiskt lagd och trivs med att basera rekommendationer på stora mängder data. De facto sätter du en ära i att ta fram riktiga ”kick ass” lösningar för dina kunder. Du kommer också jobba tight med Howcom Evolution som är vår kommunikations- och affärsutvecklingsben. Du vet, allt ju flyter ju ihop…

Nedan är vad vi gissar om dig:

·         Du har en utbildning inom marknadsföring, reklam, ekonomi eller systemvetenskap i ryggen
·         Du arbetar nu antingen hos ett medie eller en större byrå och vill ta nästa steg i din karriär.
·         Du har minst 3-5 års erfarenhet inom detta område
·         Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, engelska och UTM
·         Du är nyfiken på den digitala utvecklingen och vad den betyder för marknadsföring
·         Du önskar du fick mer tid att lägga pusslet mellan konsumenters mediebeteende och dess konsumentresor
·         Du älskar att träffa nya människor och är galet trygg vid presentationer
·         Du tycker att Excel är den smidigaste miniräknaren som finns

På HowCom har vi en spännande plattform för att möta framtiden. Låter detta som rätt plats för dig? I så fall tycker vi att du ska höra av dig till Thomas Westling vår digitalchef. Du når honom på thomas.westling@howcom.se och 070 717 1349

HowCom söker påläggskalv till sin Broadcast-avdelning

pablo-garcia-saldana-27620-unsplash.jpg

Påläggskalv, är det så min titel skall heta tänker du? Vad skulle vänner och familj säga? Kommer det stå det på visitkortet? Vad gör man som sådan, och vilka är HowCom?

HowCom är en mediebyrå och affärskonsultsbyrå, i ett. Vi hjälper våra kunder att utveckla sin affär inom ramen för medie- och kommunikation. Vi startade 2011/-12 och har idag växt till lite drygt 20 personer med ett 30-tal kunder i Sverige och Norden. HowCom är personalägt. Vi sitter centralt i Stockholm i nya lokaler på Engelbrektsgatan 5.

Efterfrågan på HowComs tjänster och produkter ökar och vi är nu i behov av att stärka upp vår Broadcastavdelning med ytterligare kompetens. I begreppet Broadcast ryms TV, Radio, Bio och en hel del Online Video. ”Gammelmedia” fnyser vissa, men vi som har läst den senaste forskningen vet att du kommer att få jobba med några av de effektivaste mediekanalerna som finns på marknaden.
Vi är inne på en väldigt spännande resa och söker dig som vill vara en del av ett bolag i spännande tillväxt.

Vi anar att du är i början av din karriär (en styrka) och av naturen nyfiken på kommunikation och människan som konsument och mottagare. Som person är du trygg, ansvarstagande och van att ta egna initiativ. Du bör vara noggrann, analytiskt lagd och trivas med att både söka svar och ge rekommendationer i en miljö bestående av stora datamängder. Du älskar att jobba i team och ser det som en fantastisk möjlighet att få lära känna nya personer hos mediehus som TV4, MTG, Discovery, Bauer Media etc.

Vi tror att du har:

  • Utbildning inom reklam, marknadsföring eller ekonomi
  • Kanske arbetar du idag på en TV-kanal som planerare och letar nästa steg i din personliga utveckling
  • Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi skulle bli lite förvånade om du inte:

  • Är intresserad av den digitala utvecklingen
  • Älskar att träffa nya människor
  • Är något av en fena på Excel och Powerpoint
  • Är sjukt intresserad av konsumenters förändrade mediebeteenden och vilka implikationer det får för annonsörer
  • Är noggrann och har ett öga för detaljer

På HowCom har vi skapat en spännande plattform för att möta framtida utmaningar. Tycker du att detta verkar intressant eller känner du någon som passar in på ovan så är du varmt välkommen att höra av dig till mig!
/ Martin Andreasson, Head of Broadcast

P.S Din titel diskuterar vi när vi ses. D.S


Martin.andreasson@howcom.se
070-188 14 56

 

 

Välkomna Carro och Thomas!

Carro_Thomas.jpg

HowCom har rekryterat två personer till den växande mediebyrån. Caroline Grönroos och Thomas Westling Gunnarsson förstärker från starten av året.

 Caroline Grönroos har anställts som Client Manager och kommer närmast från en tjänst som Projektledare/ Produktägare för Stowr inom Aller Media. Dessförinnan arbetade Caroline som Projekt Manager Marketing på Primewine Group, nuvarande Solera Beverage Group.

 Thomas Westling Gunnarsson har anställts som Digital Strateg/ Account Director och kommer närmast från en tjänst som Head of Video på Amnet, inom Dentsu Aegis Network.

 - Vi är mycket glada att välkomna Caroline och Thomas till HowCom. Caroline får en central roll när det gäller att ta hand om vårt växande antal kunder på bästa tänkbara sätt och Thomas är en viktig kugge i vårt digitala erbjudande.